EHBO Heinkenszand

EHBO Cursus

Er kan altijd iets gebeuren: onderweg, op vakantie, thuis of op het werk.
EHBO Heinkenszand biedt cursussen aan om je voor te bereiden op situaties waarin je eerste hulp kunt bieden.
Wij starten binnenkort met een nieuwe basiscursus EHBO.

Doe jij mee?

Het volgen van een EHBO-cursus (Eerste Hulp Bij Ongelukken) is van grote waarde, zowel voor jezelf als voor de gemeenschap. Hier zijn enkele redenen waarom:

Levensreddende Vaardigheden: Een EHBO-cursus leert je essentiële vaardigheden om te reageren in noodsituaties. Of het nu gaat om een snijwond, een verbranding of een hartstilstand, je leert hoe je effectief en snel kunt handelen om levens te redden.

Zelfvertrouwen in Noodsituaties: Veel mensen bevriezen in een noodsituatie omdat ze niet weten wat ze moeten doen. Een EHBO-cursus geeft je het vertrouwen en de kennis om kalm en doeltreffend te reageren.

Bewustzijn van Gezondheid en Veiligheid: Je wordt niet alleen getraind in het omgaan met noodsituaties, maar je ontwikkelt ook een groter bewustzijn van gezondheid en veiligheid in het dagelijks leven. Dit kan helpen om ongevallen te voorkomen.

Een Sterkere Gemeenschap: Door EHBO-vaardigheden te hebben, draag je bij aan de veiligheid en het welzijn van je gemeenschap. Het verhoogt de kans dat iemand in de buurt is die kan helpen wanneer dat nodig is.

Werkvereiste: In bepaalde beroepen is EHBO-kennis een vereiste. Door een cursus te volgen, vergroot je jouw inzetbaarheid en waarde op de arbeidsmarkt.

Kortom, een EHBO-cursus biedt cruciale vaardigheden die levens kunnen redden en je voorbereiden om effectief te handelen in noodsituaties. Het is een investering in jezelf en je gemeenschap die een echte impact kan hebben.

Praktische informatie:

  • Cursusdag: woensdagavond.
  • Let op! De cursus gaat alleen door als er voldoende aanmeldingen zijn
  • Moet je iets meenemen? Nee; je krijgt (oefen)materialen en het Oranje Kruis-boekje
  • Hoe verder na de cursus? EHBO Heinkenszand geeft zes lessen per jaar in de periode van september tot april. Je dient minimaal vier van de zes lessen aanwezig te zijn om je EHBO-pasje te behouden.

de cursus agenda

Laden… Laden…